YANGıN MERDIVENI KAPıSı ILE ILGILI DETAYLı NOTLAR

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Blog Article

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen gestaltlabilmektedir. Autardan meydana getirilen merdivenler daha azca maliyeti ve iz kaybının henüz az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Alelumum yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu acil çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yatay Tahliye bölümlerinin ayrılması: Kullanım meydanı ferahlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz diğer bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Yangın kapısı nedir ve ne hizmete yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak bâtınin kullanılan bir bapdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Antrparantez, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise yüce ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında yamanın sızmaması ve insanoğluın dokunca görmemesi kucakin özel ast konstrüksiyonlı malzemeler kullanılmaktadır. 

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Yıprak konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni alanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Belirtilen bu dakika dilimleri bir bapnın yangına ne kadar müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Fakat bu konuda tetik olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 zaman da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak bapnın çabucak açılması için kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler hane önüne tuzakınarak karar Yangın Merdiveni Kapısı verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this page